نوشیدنی کامبوجا ۲۲۰ سال قبل از میلاد در چین مورد استفاده قرار می گرفته. این نوشیدنی حاصل تخمیر چای سبز یا چای سیاهه و جدا از اینکه خواص چای معمولی، غنی از پروبیوتیکه. در این مقاله با ما همراه باشین تا شما رو با خواص نوشیدنی کامبوجا آشنا کنیم.

۱.کامبوجا منبع غنی پروبیوتیک هاست

تصور می شه منشأ کامبوجا، چین یا ژاپن باشه. واسه تهیه ی این چای شکلای مختلف خاصی از باکتری، مخمر و شکر رو به چای سبز یا سیاه می افزایند و یک هفته یا بیشتر فرصت میدن تا تخمیر شه. بین این مراحل، باکتریا و مخمرا یک حباب قارچی شکل روی سطح تشکیل میدن. واسه همین به کامبوجا چای قارچ هم گفته می شه.

این حباب درواقع یک کلنی زنده ی هم زیستی باکتری و مخمر یا (SCOBY) است و میشه از اون واسه تخمیر کامبوجای تازه باز استفاده کرد.

مراحل تخمیر باعث تولید سرکه و بسیاری مواد اسیدی دیگر می شه. مقدار بسیار کمی الکل و گازهایی که بهش حالت گازدار می ده، تولید می شه. خیلی از باکتریای پروبیوتیکی هم بین تخمیر تولید می شن. پروبیوتیک، باکتریای مفید رو در اختیار دستگاه گوارش قرار می ده. این باکتریا از روشای مختلف به سلامتی کمک می کنن؛ مثلا در هضم غذا، نا آرومی و حتی لاغری تاثیردارن. پس گنجاندن کامبوجا در رژیم غذایی می تونه از جنبه های مختلفی به سلامت شما کمک کنه.

۲. کامبوجا خواص چای سبز رو هم داره

چای سبز یکی از سالم ترین نوشیدنیای دنیاست، چون شامل ترکیبات زیستی فعال بسیا ری مثل پلی فنول هاست که به عنوان آنتی اکسیدانی بسیار قوی در بدن عمل میکنن. تحقیقات نشون داده که نوشیدن منظم چای سبز باعث کاهش کالری مصرفی، کاهش چربی شکمی، کاهش میزان کلسترول، کنترل قند خون و بسیاری موارد دیگر می شه. تحقیقات نشون دادن افرادی که چای سبز می خورن کمتر در خطر دچار شدن به سرطان پروستات، سرطان سینه و سرطان روده ی بزرگ هستن.

۳. کامبوجا شامل آنتی اکسیدان هاس

آنتی اکسیدانا ترکیباتی هستن که با رادیکالای آزاد که سلولا رو تخریب می کنن، مقابله می کنن. آنتی اکسیدان موجود در غذاها و نوشیدنیا بسیار مفیدتر از مکملای آنتی اکسیدان هستن.

کامبوجا، به ویژه اگه از چای سبز تهیه شده باشه، اثرات آنتی اکسیدانی قوی بر کبد داره. تحقیقات روی موشا نشون می ده که نوشیدن منظم چای سبز، سمیت کبد رو که حاصل از جدا سازی ی مواد شیمیایی سمیه تا ۷۰ درصد در بعضی موارد کم می کنه. متأسفانه در این مورد، تحقیقات کافی روی آدم انجام نشده، اما به نظر می رسه، این موضوع واسه درمان مریضیای کبدی ارزش بررسی رو داشته باشه.

۴.کامبوجا خاصیت میکروب کشی داره

یکی از مواد اصلی که بین تخمیر کامبوجا تولید می شه، استیک اسیده که در سرکه هم هست. استیک اسید هم مثل پلی فنول در چای می تونه میکروارگانیسمای مضر بسیاری رو از بین ببره.

کامبوجا چه از چای سبز و چه از چای سیاه تهیه شده باشه، خاصیت آنتی باکتریال قوی داره و به ویژه با باکتریا و مخمرهای مریضی زا مقابله می کنه. تحقیقی روی مرغا نشون داد که کامبوجا مثل آنتی بیوتیکا، خاصیت ضدمیکروبی و تحریک کنندگی رشد داره. محققان حتی پیشنهاد کردن، به جای آنتی بیوتیک و محرک رشد در غذای مرغا از کامبوجا استفاده شه.

این مطلب رو هم توصیه می کنم بخونین:   نکات خرید اینترنتی لباس؛ ۱۰ نکته ای که شما رو از پرو کردن بی نیاز می کنه

۵. کامبوجا می تونه خطر مریضی قلبی رو کاهش بده

مریضی قلبی مهم ترین عامل مرگ ومیر در جهانه. تحقیقات روی موشا نشون داده که چای کامبوجا در زمانی به کوتاهی ۳۰ روز می تونه، اثر شگرفی بر میزان دو شاخص مریضی قلبی یعنی کلسترول HDL و LDL بزاره.

مهم تر از همه، کامبوجا (به ویژه با منشأ چای سبز) از اکسیده شدن ذرات LDL جلوگیری می کنه که به نظر می رسه در دچار شدن به مریضیای قلبی مؤثر باشه. افرادی که چای سبز می خورن ۳۱ درصد کمتر در خطر دچار شدن به مریضی قلبی هستن که همین نتیجه واسه کامبوجا هم انتظار میره.

۶. کامبوجا ممکنه به کنترل دیابت نوع ۲ کمک کنه

۳۰۰ میلیون از مردم سراسر جهان درگیر دیابت نوع ۲ هستن. این مریضی حاصل قند خون بالا و مقاوت به انسولینه.

مطالعه روی موشای دیابتی نشون داد که کامبوجا با کم شدن سرعت هضم کربوهیدراتا به کاهش قند خون کمک می کنه. علاوه براین، نوشیدن کامبوجا به کارکرد کبد و کلیه ها هم کمک کرد.

کامبوجای چای سبز شاید مفیدتره، چون خود چای سبز هم خاصیت کاهش قند خون داره. مطالعه ای روی ۳۰۰۰۰۰ نفر نشون داد که افرادی که چای سبز می خورن ۱۸ درصد کمتر در خطر دچار شدن به دیابت هستن.

۷. کامبوجا می تونه در مقاومت در برابر سرطان مؤثر باشه

سرطان بر اثر جهش سلولا و رشد بی روش اونا به وجود میاد و یکی از مهم ترین عوامل مرگ در جهانه . در تحقیقات انجام شده در شرایط آزمایشگاهی، کامبوجا به دلیل غلظت بالای آنتی اکسیدانا و پلی فنولا، از پخش شدن سلولای سرطانی جلوگیری کرد. نحوه ی کارکرد ضد سرطان پلی فنولای چای، هنوز مشخص نیس، اما تصور می شه اونا جلوی جهشای ژنتیکی و سرطانی شدن سلولا رو می گیرن و هم زمان در نابودی سلولایی که سرطانی شدن هم نقش مثبت دارن.

پس تعجبی نداره، افرادی که بیشتر چای می خورن، کمتر در خطر دچار شدن به سرطانای مختلف هستن.

۸.چای کامبوجا اگه درست تولید شه به سلامتی کمک می کنه

کامبوجا چایی غنی از پروبیوتیک و دارای ارزش غذایی بالاست. شما می تونین اونو از مغازها بخرین یا خودتون اونو تهیه کنین، اما مواظب باشین اونو به روش درست درست کنین.

کامبوجای آلوده یا بیش ازحد تخمیرشده می تونه باعث خطرات جدی واسه سلامتی و حتی مرگ شه. کامبوجایی که در خونه ساخته شده باشه، می تونه تا ۳ درصد الکل داشته باشه. بهتره کامبوجا رو از مغازها تهیه کنین. این اجناس کیفیت خوبی دارن و چون مجبور هستن کمتر از ۰/۵٪ الکل داشته باشن، معمولا بدون الکل قلمداد می شن. با وجود این، تموم ترکیبات درج شده رو بخونین و برندهایی با شکر اضافه بالا نخرید.



دسته‌ها: آموزشی